Sena Projesi

Amacı Türkiye’de meme cerrahı (senolog) yetiştirmek, meme hemşiresi yetiştirmek, halkı eğitmek ve akredite meme merkezleri kurmak olan proje, 2010 yılında Avrupa Meme Bilimi Akademisi yönetimine sunulmuş ve 2011 yılında Türk Meme Bilimi Akademisi’nin kurulmasıyla birlikte İstanbul merkezli olmak üzere başlamıştır.

Meme Hemşiresi Eğitimleri

SENATURK Öğretim Üyeleriyle birlikte, Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu ile birlikte, Türkiye’de ilk defa meme hemşireliği sertifika programı başlatılmış ve Aralık 2013 itibariyle, Türkiye’nin ilk meme hemşireleri eğitimlerini tamamlamışlardır.

Meme Cerrahı – Senolog Eğitimleri

SENATURK Yönetim Kurulunun üstün gayretleriyle, SENA Projesi’nin başlamasını takiben, 2013 yılı sonuna kadar 28 eğitim düzenlenmiştir. Uluslararası öğretim üyelerinin de katkılarıyla Türkiye’de yüzlerce cerraha ulaşılmış, İngiliz Kraliyet Cerrahi Akademisi işbirliği ile birlikte onkoplasitk cerrahi teknikleriyle Türk cerrahların tanışması sağlanmıştır, internet üzerinden ilk meme kanseri kongresi gerçekleştirilmiştir.

2014 yılı Şubat ayında, Avrupa Meme Bilimi Akademisi’nde, ilk Türk cerrah kafilesi eğitimlere başlamıştır.

Yapılan girişimlerle, SENATURK – Türk Meme Bilimi Akademisi, uluslararası “Breast Care” dergisinin resmi ortağı olmuştur. 2012 yılında “Breast Case”, Türkiye’nin ilk online meme hastalıkları vaka dergisi yayın hayatına başlamıştır.

Halk Eğitimleri

2011-2012 yıllarında Meme Okulu projesiyle 5 il ve 3 ayrı ülkede 82 konferans düzenlenmiş ve binlerce kadına doğrudan eğitim ve kitapçık dağıtımı ile ulaşılmıştır. SENATURK Yönetimi tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’de bir ilk olan akıllı telefonlarda “kendi kendine meme muayenesi rehber yazılımı, i-meme” kullanıma geçmiştir ve binlerce kadına uzaktan bilgilendirme platformu oluşturulmuştur.

SENATURK, Meme bloğu faaliyete alınmış ve meme kanseri konusunda kadınların ve sağlık profesyonellerinin buluşacağı platform oluşturulmuştur.

2014 yılı için de “Her Ayın 10’u 10 Dakika” hareketi başlatılmış, Türkiye’nin bilinen sanatçıları ile takvim projesi ile başlanmış ve 2014 yılı için 150 seminer ve çeşitli sanat ve spor aktiviteleri planlanmıştır.

Akredite Meme Merkezleri

Türkiye’de ilk akredite meme merkezleri hazırlıkları 2013 yılı içinde başlatılmıştır ve ilk girişim olarak Avrupa kanser data yönetimi şirketleriyle işbirliği sözleşmeleri imzalanmıştır. Türkiye’nin ilk kanser data yönetim konsolu SENA-Alcedis için yazılım çalışmaları başlamıştır. Uluslararası data benchmark kurumlarıyla görüşmeler başlatılmış ve kurulacak olan merkezlerin Avrupa Kanser liginde kıyasa alınması adımları atılmıştır. 2013 yılı Şubat ayında, Almanya’dan ilk denetleme ekibi gelerek SENATURK Yönetim Kurulu Üyelerinin merkezlerini denetlemiş ve Türkiye’nin ilk “Patient Journey Auditing”i gerçekleştirilimiştir.